Oudekki Loone võib kandideerida Ida-Virumaal (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerstin-Oudekki Loone
Kerstin-Oudekki Loone Foto: Liis Treimann / Postimees

Eelmistel valimistel Harju- ja Raplamaal kandideerinud riigikogu liige Oudekki Loone võib eelseisvatel valimistel kandideerida hoopis Ida-Virumaal.

Loone tunnistas, et Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom on kutsunud teda koos Ida-Virumaal kandideerima ja ta mõtleb sellele, kirjutab ERR.

Loonele on hingelähedasteks teemadeks kodakondsuseprobleemide lahendamine ning väliskaubandus. «Jah, 1991. aastal piirid liikusid üle inimeste, inimesed leidsid ennast mingisuguses uues riigis. Me tegime ajutise lahenduse hallide passide näol, aga see ei ole päris lahendus,» kommenteeris Loone ERRile. 

Harju- ja Raplmaal kandideerinud Kerstin-Oudekki Loone sai 2015. aasta riigikogu valimistel 354 häält ning ei osutunud valituks. 21. novembrist 2015 sai ta Lauri Laasi asendusliikmena riigikokku. 

Möödunud aastal sattus Loone koos Yana Toomi ja Olga Ivanovaga tähelepanu keskpunkti, kui tuldi välja nn kolme õe liiduga. Ühine valimisnimekiri jäi katki Yana Toomi üleöö toimunud meelemuutuse pärast.

  • Loe lisaks: 

Yana Toom loobus viimasel hetkel oma nimekirjast, Loone ja Ivanova veel mõtlevad

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles