Nagu Noa laev: kaubikujuht päästis koolibussiga Florence'i käest 64 koera ja kassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Alsup oma Noa laevas
Tony Alsup oma Noa laevas Foto: Facebook

Pole midagi paremat, kui eine vahvlikohvikus pärast 60 looma sõidutamist koolibussis USAst Lõuna-Carolinast Alabama osariiki. Tony Alsup teab, vahendab Washington Post.

51-aastane kaubikujuht Alsup parkis eile mõneks ajaks Tennesees asunud vahvlikohviku ette, et kiiresti miskit hamba alla haarata ja seejärel teekonda jätkata. Ta oli sõidus olnud juba läinud nädala esmaspäevast, kui hüppas bussi ja suundus USA idaranniku poole. Tema eesmärk oli orkaan Florence’i eel päästa nii palju loomi kui võimalik.

Koolibussist on reisijatele ruumi tegemiseks välja raiutud kõik istmed. Bussi küljel ilutsevad trükitähtedes sõnad «KRIISIVARJUPAIK LOOMADELE». Samahästi võinuks seal seista «Noa laev».

Länud nädala jooksul päästis Alsup oma bussiga Lõuna-Carolina varjupaikadest 53 koera ja 11 kassi. Homme hommikuks loodab Alsup neid veelgi leida.

«Vaadake, need on ka elud,» märkis Alsup. «Loomad – eriti varjupaigaelanikud – nad jäävad alati tahaplaanile. Mina aga keskendun neile. Kui vaja, maksan kogu kütuse eest ja rendin isegi paadi.»

Alsup, kes loodab kord avada oma loomade varjupaiga, on oma koolibussiga taolisi päästetöid läbi viinud läinud aastal Texase osariiki räsinud orkaan Harveyst saadik.

Kui kaubikujuht nägi uudistest, kuidas suur hulk varjupaiku ägises kadunud või päästetud loomade all, mõtles ta, et tahab kuidagi aidata. Ta teadis, et tema kaubik loomade transportimiseks üleujutatud piirkondadest teistesse varjupaikadesse ei sobi. «Mõtlesin, et mida teha,» meenutas ta. «Ja siis läksin ja ostsin bussi.»

Nii oli Alsup abiks ka orkaanide Irma ja Maria päästetöödes (viimase ajal bussi vaja ei läinud, ta söötis hobuseid).

Läinud esmaspäeval, kui Alsup oma viimaste päästetöödega algust tegi, oli tema buss pilgeni kraami täis. Vahekäigus leidus loomatoitu, veekausse, rihmasid ja mänguasju. Teele asudes teatas ta oma Facebooki lehel, et ruumi siiski veel jagub ja andku lehe külastajad talle teada, kes ja kus päästmist vajab.

Vähem, kui 48 tunni jooksul peatus ta enam kui neljas Lõuna-Carolina osariigi varjupaigas.

«See kõik vastab tõele. Tony (Alsup) saabus kell neli kolmapäeva hommikul, et meie «ülejäägid» peale võtta – need, keda keegi teine kunagi ei võtaks. Ja ta toimetas nad turvalisusse. Pole kõige traditsioonilisem päästetöö aga südamega tehtud,» kirjutas üks varjupaik oma pühenduses Alsupile.

Alsupi töö polnud sellega lõppenud. Ta sõitis Lõuna-Carolinast Alabamasse, kus tuttav Angela Eib-Maddux avas oma eravarjupaiga uksed, et loomad vastu võtta. Eib-Maddux pesi saabujad puhtaks ja andis neile tekid, millel magada. Seal jäid loomad oma uusi kodusid ootama.

Mõned koerad ja kassid adopteeriti koheselt, teistega sõitis ta edasi Tennesseesse kus võeti vastu umbes 40 looma. Ülejäänud loomad leidsid Alsupi sõnul koha varjupaikades üle riigi.

Pärast lühikest puhkust asus Alsup eile taas teele. Täna suundub ta Põhja-Carolinasse, mis võib osutuda keeruliseks, sest paljud teed on üleujutuste tõttu suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles