Lõuna-Korea president sõitis Pyongyangi visiidile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigipead koos abikaasadega.
Riigipead koos abikaasadega. Foto: / AP

Lõuna-Korea president Moon Jae-in sõitis teisipäeval Pyongyangi oma kolmandale kohtumisele Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga, teatas kohalik meedia.

Riiklikus televisioonis edastati kaadreid, kuidas presidendi lennuk tõusis Souli lennuväljalt õhku umbes 80 minutit kestvale lennule Põhja-Korea pealinna.

Veidi hiljem näitati televisioonis, kuidas Kim tervitas Mooni südamlikult Pyongyangi lennuväljal. Mõlemaid riigipäid saatsid nende abikaasad.

Lõuna- Korea president ütles esmaspäeval, et sellenädalase Koreade tippkohtumise üks peateemasid on poolsaare tuumavabaks muutmine.

Denukleariseerimiskõnelused Pyongyangi ja Washingtoni vahel on viimasel ajal seiskunud.

"Olen saanud mitmel korral kinnitust nii esimees Kim Jong-uni kui ka president Donald Trumpi siira valmisoleku kohta selles küsimuses," ütles Moon esmaspäeval valitsuse istungil. "Kavatsen rääkida esimees Kim Jong-uniga avameelselt võimaluste üle, kuidas saavutada kompromissi USA tuumavabaduse nõude ja Põhja- Korea nõudmise vahel vaenulike suhete lõpetamiseks."

Moon ja Kim on kohtunud selle aasta aprillis ja mais. Moon aitas vahendada ka juunikuist ajaloolist tippkohtumist Trumpi ja Kimi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles