Tai koopapoiste päästja kaebab Elon Muski kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla omanik Elon Musk.
Tesla omanik Elon Musk. Foto: Bobby Yip / Reuters / Scanpix

Briti koopasukelduja kaebab kohtusse tehnikamiljardär Elon Muski, kes on korduvalt süüdistanud sukeldujat pedofiilias ja laste vägistamises.

Sukelduja Vernon Unsworth tegi kaasa juulis aset leidnud päästetöödel Tais, mille raames toodi üleujutatud koopast välja 12 sinna kinni jäänud jalgpallurit ja nende treener.

Elon Musk on korduvalt väitnud, et Unsworth on lastevägistaja ja süüdistanud teda pedofiilias, ent pole suutnud neid väiteid tõestada. 

Unsworth nõuab Muskilt 75 000 dollari (64 200 euro) suurust hüvitist ja edasiste süüdistuste esitamise keeldu.

Sukelduja esitatud hagis kirjutatakse, et Musk kasutas oma 22,5 miljoni jälgijaga Twitteri kontot, et avaldada maailmale alusetuid ja laimavaid süüdistusi. «Muski mõjuvõim ja jõukus ei saa muuta tema valesid tõeks või päästa teda väärtegude eest karistuse saamisest kohtus,» ütles Unsworthi advokaat.

Kohtus peab sukelduja tõestama, et tema kohta esitatud väited ei vasta tõele ja et laimu levitamine tõi kaasa majanduslikku kahju.

Unsworth ja Musk olid nugade peal juba juulis, kui viimane teatas mini-allveelaeva väljatöötamisest, millega lootis koopasse kinni jäänud poisid välja tuua. Sukelduja ütles siis, et tegemist oli üksnes leiutaja PR-trikiga, millel polnud algusest peale võimalustki töötada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles