Vahekokkuvõte enne motokrossi meistrivõistluste suurt finaali

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok (number 7) MX1 klassi stardis.
Tanel Leok (number 7) MX1 klassi stardis. Foto: Monta Tiltina

Tuleval laupäeval 22. septembril peetakse Tihemetsas Lauri krossirajal soolotsiklite Eesti meistrivõistluste viimane etapp, kus selguvad tänavused parimad krossisõitjad ja medalivõitjad.

Lauri krossirajal on laupäeval kohal kõik, kes hooaja kokkuvõttes kõrgemaid kohti ihkavad. Kuninglikus Monster Energy MX1 klassis käib heitlus esikohale Tanel Leoki ja Erki Kahro vahel, kus Leoki edu Kahro ees on 20 punkti.

Kindlasti segab finaaletapil kaarte ka Leoki koondisekaaslane Rahvuste krossil Harri Kullas, kes pole ise kõikidel etappidel osalenud ja seetõttu meistritiitlile ei võistle. Lisaks meie parimatele on stardis ka mitmed kiired naaberriikide sõitjad, kes alati kõrgete kohtade eest võitlevad.

MX2 klassis juhib sarja pühapäeval Assenis peetud EM finaaletapil põlve vigastanud Karel Kutsar, kes loodab Tihemetsas maksimaalselt heas seisus rajal olla. Tema peamine ohustaja meistritiitlile on Andero Lusbo, kes jääb Kutsarist 13 punkti kaugusele, kolmandal kohal asuv Aigar Leok kaotab liidrile juba 47 punktiga.

MX125 klassis võistlevad esikohale Jörgen-Matthias Talviku ja lätlane Ralfs Edgards Ozolins, kus eestlase edu lõunanaabri ees on 18 punkti, ülejäänud jäävad Talvikust juba üle 50 punkti.

Klassis 85cc mahuvad Martin Michelis, Romeo Karu, Mikk Martin Lõhmus ja lätlane Karlis Reišulis 29 punkti sisse, kuid kuna Karu murdis Austraalia MM-il käeluu, siis tema Tihemetsas ei võistle ning tiitli selgitavad välja ülejäänud kolm noort krossimeest.

65cc klassis on Romeo Pikandi edumaa Gregor Kuuse ees 38 punkti, kellest jääb 2 punktiga maha Richard Paat, kellele omakorda Mark Peterson kaotab 4 punktiga.

Veteranide kindel liider on aga Tarmo Jaasi-Tamm, kellest 31 puntki kaugusele jääb Aivo Rabbi, kes edestab venelast Mikhail Samarskiyt 7 ja Margo Meritsat 9 punktiga.

Lisaks eelpool mainitud meistrivõistluste klassidele on Tihemetsas võistlemas ka MX Hobi sooloklassi sõitjad, kes heitlevad siis kohalikele karikatele.

Tihemetsas algab võistluspäev kell 8.20, kui peetakse kvalifikatsioonid ning esimene start antakse peale võistluste avamist kell 11.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles