Redeli-eksperiment põhjanaabrite juures: Soomes pääses redeli ja vestiga peaaegu igale poole

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ringvaate Yle ajakirjanik võttis kätte redeli ja proovis siseneda eeldatavalt kõrge turvatasemega riigiasutustesse.
Soome ringvaate Yle ajakirjanik võttis kätte redeli ja proovis siseneda eeldatavalt kõrge turvatasemega riigiasutustesse. Foto: Kuvatõmmis

Soome rahvusringhäälingu Yle katse näitas, et seal pääses redeli ja tunkedega ajakirjanik 11 riigiasutusest koguni kümnesse kerge vaevaga sisse.

Juulis viis Soome rahvusringhääling Yle läbi eksperimendi, mille käigus pandi proovile, kui lihtne on ehitajaks maskeerunud ajakirjanikul pääseda sisse riigiasutustesse. 

Tulemused olid ootamatud. Ajakirjanik Pasi Peiponenil õnnestus pääseda üheteistkümnest asutusest kümnesse. Vaid Hanasaari elektrijaama uks jäi talle suletuks. 

Ajakirjanikul õnnestus sisse pääseda riigi teaduse- ja infotehnoloogia keskusesse, Soome Panka, Vantaa lennujaama ja mujale.

Vaata SIIT, kuhu ja kuidas soomlane sisse pääses.

Postimees viis samalaadse eksperimendi läbi viimaste nädalate jooksul.
Vaata SIIT, millised olid tulemused Eestis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles