«Suudlevaid tudengeid» on terve Venemaa täis (33)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Suudlevad tudengid» Krimmi poolsaarel asuvas Feodossija linnas.
«Suudlevad tudengid» Krimmi poolsaarel asuvas Feodossija linnas. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Paar nädalat tagasi ilmus lugu sellest, kuidas Peterburi eeslinna magalarajooni oli ilma Tartu linna ja kunstniku loata üles pandud «Suudlevate tudengite» koopia. Tänaseks on avastatud veel mitmeid sarnaseid skulptuure.  

Lisaks Peterburi eeslinnas Kudrovosses asuvale purskkaevule võib «Suudlevate tudengitega» pea identse skulptuuri leida ka okupeeritud Krimmi poolsaarel asuvast Feodossija linnast.

Suudlevate noorte kuju avati seal 2013. aastal ning seda kutsutakse armastuse purskkaevuks. 

Tartu «Suudlevate tudengite» sarnaseid skulptuure võib Peterburi magalarajoonidest leida veel teisigi (vaata fotot siit.) Lisaks sellele on sarnased kujud Venemaa linnades Kirovis (vaata fotot siit) ja Slavgorodis (vaata fotot siit.)

Suudlemise asemel kallistavate tudengite kuju on avatud ka okupeeritud Gruusia territooriumil, Lõuna-Osseetias, Tshinvali linnas (vaata fotot siit.) Ka viidatud artiklis on välja toodud selle sarnasus Tartu skulptuuriga. 

Soovi korral on võimalik Tartu «Suudlevate tudengite» koopiaid isegi internetist tellida (vaata siit.). Hinnad jäävad vastavalt kuju suurusele 2138-3848 euro vahele. 

Loe skulptor Mati Karmini idee vargusest lähemalt siit.

Soovi korral saab enda aeda tellida "Suudlevate tudengite" koopia.
Soovi korral saab enda aeda tellida "Suudlevate tudengite" koopia. Foto: Alibaba.com
«Suudlevate tudengite» originaal Tartus
«Suudlevate tudengite» originaal Tartus Foto: OVE MAIDLA / PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles