Selgusid Tartu parimad ettevõtted

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim töökohti loonud ettevõtja V SpaaHotell OÜ tõi eelmisel aastal Tartusse juurde 80 uut töökohta.
Enim töökohti loonud ettevõtja V SpaaHotell OÜ tõi eelmisel aastal Tartusse juurde 80 uut töökohta. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus kinnitas konkursi «Parim ettevõtja 2017» tulemused.

Tartu parimad ettevõtted 2017:

- enim töökohti loonud ettevõtja – OÜ V SpaaHotell 

- suurim ekspordi kasvataja – OÜ Playtech Estonia

- kiire kasvuga väikeettevõtja – OÜ Terasteenus 

- kiire kasvuga suurettevõtja – OÜ Torm Metall 

- turismitegu – OÜ R2 Spa  (V Spa ja V spaa- ja konverentsihotelli avamine)

- Tartu kutsehariduskeskuse parim koostööpartner – AS A. Le Coq

- edukaim meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtja – OÜ BioCC

- edukaim alustaja Tartu loomemajanduskeskuses – OÜ Stencilit 

- Tartu teaduspargi aasta ettevõte – OÜ Hedgehog

- Tartu ülikooli spin-off-ettevõte – OÜ Positium LBS

Enim töökohti loonud ettevõtja V SpaaHotell tõi eelmisel aastal Tartusse juurde 80 töökohta.

Suurim ekspordi kasvataja on Playtech Estonia, kes pakub tarkvaratooteid ning nendega seotud terviklahendusi maailma juhtivatele mänguoperaatoritele. Ettevõtte müügitulu oli 34,7 miljonit eurot ja kogu toodang eksporditakse, eksport kasvas 2017. aastal 20%.

Kiire kasvuga väikeettevõtja Terasteenus asutati 2003. aastal. Praeguseks  on ehitusfirma müügitulu 2,6 miljonit eurot, kasum 159 000 eurot, ettevõttes töötas 24 inimest.

Kiire kasvuga suurettevõtja on Torm Metall. Suurem osa selle metallitöötlusettevõtte toodangust eksporditakse. Ettevõtte müügitulu oli 7,4 miljonit eurot, kasum 730 000 eurot ja töötajaid 84.

Eelmise aasta turismiteoks tunnistati V Spa ja V spaa- ja konverentsihotelli avamine (R2 Spa). Kvartali kaubanduskeskuses tegutseb nüüd Lõuna-Eesti suurim ja moodsaim spaa, 172 voodikohaga hotell ja kuni 600 külalist mahutav konverentsikeskus.

Tartu kutsehariduskeskuse parim koostööpartner on A. Le Coq. Ettevõte toetab igati kutsehariduskeskuse õppetööd, pakkudes praktika ja moodulõppe võimalust oma tootmisüksustes, ning toetab ka õppurite kutsevõistluste korraldamist.

Edukaim meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtja BioCC alustas eelmisel aastal toidulisandite sarja turule toomist. Ettevõtte 2017. aasta müügitulu oli 411 924 eurot, kasum 39 649 eurot. Ettevõttes töötas 40 inimest.

Edukaim alustaja sihtasutuses Tartu loomemajanduskeskus on Stencilit, mis tegeleb interjööri dekoratsiooni ja kujundusega, luues sisekujundusšabloone. Ettevõtte 2017. aasta müügitulu oli 126 488 eurot ning ärikasum 5026 eurot. Üle poole toodangust müüdi väljapoole Euroopa Liitu.

Tartu teaduspargi aasta ettevõte Hedgehog on 2011. aastast tegutsev elektroonikainseneribüroo, mille müügitulu suurenes aastaga 54% võrra.

Tartu ülikooli spin-off-ettevõte 2017 Positium LBS tegeleb mobiilseadmete positsioneerimise andmete analüüsimisega. Ettevõttel on üle kümneaastane kogemus nii globaalsete klientide kui ka teadlastega.

Konkursi «Parim ettevõtja 2017» alusandmetena kasutati kõigi Tartu linnas registreeritud ettevõtjate poolt äriregistrile enne 1. juulit 2018 esitatud 2017. aasta majandusaasta aruandes esitatud majandusnäitajaid. Kokku oli valimis 9319 ettevõtet Tartust ja Tartumaalt, 9239 neist olid väikeettevõtted (kuni 50 töötajat).

Parimaid ettevõtjaid autasustatakse 27. septembril.

Tartu valib parimaid ettevõtjaid 1998. aastast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles