Saksa arstid: Pussy Rioti liige tõenäoliselt mürgitati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Riot liige Pjotr Verzilov kiirabiautos.
Pussy Riot liige Pjotr Verzilov kiirabiautos. Foto: - / AP/Scanpix

Berliinis ravil viibiv Vene protestirühmituse Pussy Riot liige Pjotr Verzilov suure tõenäosusega mürgitati, kuid tema elu ei ole ohus, ütlesid Saksa arstid täna.

«Meie muljed ja senised uurimistulemused, samuti Moskva kolleegide omad viitavad, et suure tõenäosusega oli see mürgitusjuhtum,» ütles Berliini Charité haigla peaarst Kai-Uwe Eckardt.

Tema kolleegi Karl Max Einhäupli sõnul ei ole tõendeid, et Verzilov põeks mõnd pikaajalist haigust. Eckardti sõnul ei ole tema elu ohus. Einhäupl lisas, et Verzilovi seisukord on läinud nädalast oluliselt paranenud ja arstid on kindlad, et talle õnnestub leida täielik ravi. 

Verzilov toimetati eelmisel nädalal kohtuistungi järel mürgitussümptomitega haiglasse ja viidi laupäeval Berliini ravile.

Arst kinnitas, et Verzilovit raviti Moskvas hästi. Sümptomid osutavad mürgitusele, mis avaldas mõju siseorganite talitust reguleerivale närvisüsteemi osale.

Berliini arstid ei ole veel suutnud välja selgitada, milline aine mürgituse põhjustas.

Verzilov oli üks neljast politseinikuks maskeerunud meeleavaldajast, kes juulis Moskvas 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste finaali käigus väljakule jooksid.

Pussy Riot võttis meeleavalduse eest vastutuse ja nõudis poliitvangide vabastamist, opostisiooniaktivistide arreteerimiste lõpetamist ning meediavabadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles