Galerii: 100 autot Elektriautode maraton 2018 stardis

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Elektriautode maraton 2018 toimub 17.-29. septembril läbides kümmet Euroopa riiki. Ralli marsruut on sama, mis esimesel 1930. aastal toimunud rallil- Läänemere kaldalt Vahemere rannikule. Autod võistlevad kahes kategoorias –Nissan Leaf EV-d ja nn vabaklass, kus võivad osaleda kõik elektriautod.

Elektriautode maratonile antakse start anti täna hommikul kell 10.00 Rahvusooper «Estonia» esisel platsil. Monaco aukonsuli ja ralli peakorraldaja Jüri Tamme sõnul on kõik Eesti elektrisõidukite omanikud teretulnud osalema maratoni Tallinn-Pärnu etapil.

«Meie sooviks on, et stardis oleks 100 elektriautot. See on sümboolne number, et märkida 100 aasta möödumist Eesti Vabariigi sünnist. Meie eesmärgiks on propageerida elektriautot kui keskkonnasõbralikku sõiduvahendit, demonstreerida ohutut võistlemise võimalust Euroopa teedel ja loomulikult edendada koostööd kõrgkoolide, linnade, regioonide ja riikide vahel. Oma teekonnal osaleme mitmetel kultuurilistel ja keskkonnalastel üritustel. Peenemündes toimub Usedom Music Festival, kus orkestrit juhatab  Kristjan Järvi ning Hamburgi Kliimanädala avamisel. Selleaastane maratonralli tõotab tulla huvitav ja mitmekülgne,» rääkis ürituse peakorraldaja.

Electric Marathon 2018 patroon on Tema Hiilgus Monaco vürst Albert II.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles