Eesti suursaadik USAs andis üle volikirja president Trumpile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Eesti suursaadik Jonatan Vseviov
USA president Donald Trump ja Eesti suursaadik Jonatan Vseviov Foto: Välisministeerium

Esmaspäeval, 17. septembril andis Eesti uus suursaadik Ameerika Ühendriikides Jonatan Vseviov president Donald Trumpile üle oma volikirja.

Volikirja üleandmisel kinnitasid suursaadik Vseviov ja president Trump Eesti ja USA pikaajalisi häid suhteid. «USA toetus Eestile on alati olnud tugev. Eriti on seda tunda meie iseseisvuse 100. juubeli aastal - Eesti president kohtus mõned kuud tagasi USA presidendiga, koostöö toimib igal tasandil,» märkis suursaadik Vseviov.

Ära märkimist leidis Eesti kaitsekulutuste tase ning osalemine välismissioonidel. Samuti tõsteti esile küberjulgeoleku olulisust ning kahe riigi head koostööd selles valdkonnas. «USA ja Eesti on head liitlased ning hindame kõrgelt USA panust meie regiooni julgeolekusse. Meil on ühine nägemus tänapäeva julgeolekuohtudest, millele me koos vastupanu osutame,» sõnas suursaadik Vseviov.

Jonatan Vseviov lõpetas Tartu Ülikool politoloogia erialal ning seejärel omandas ta magistrikraadi Georgetowni Ülikoolis julgeoleku-uuringute erialal.  2004. aastal asus Vseviov tööle välisministeeriumi poliitika planeerimise osakonna atašeena, kust ta liikus edasi poliitikadiplomaadiks Eesti suursaatkonda Washingtonis. 2008. aastast on Vseviov töötanud kaitseministeeriumis. Aastatel 2014-2016 oli kaitseplaneerimise asekantsleri ametikohal ning 2016. aasta jaanuarist asus ta tööle kaitseministeeriumi kantslerina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles