Trump tahaks "vintsket ja vastikut" Junckerit läbirääkimistel enda poolele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / Reuters

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker on vintske ja vastik sell, keda tahaksin minu heaks kõnelusi pidama, ütles USA president Donald Trump teisipäeval.

"Ta on vintske, ta on vastik -- selline mees, keda tahaksin minu heaks läbirääkimisi pidama," ütles Trump. "Ta on vintske sell."

Seejärel hooples Trump oma läbirääkimisoskusega.

Viidates USA nõudmistele Euroopa Liiduga peetud kaubandusläbirääkimistel ütles Trump, et Juncker lükkas ta ettepaneku kolm korda tagasi, enne kui nad juulis kokkuleppele jõudsid.

"Ütlesin, et see on okei. Me ei pea lepet ümber enam rääkima. Kehtestame tariifi kõikidele nendele miljonitele autodele, mis te USA-sse saadate," meenutas Trump ja naeratas rahulolevalt.

Juncker "tuli Euroopast minu kabinetti niivõrd ruttu, et ma ei teadnudki, et neil on lennukid, mis suudavad nii kiiresti lennata". "Küsisin, kust sa sellise lennuki leidsid?" lausus Trump.

President rõhutas taas, et õigus on Washingtoni poolel, kui asus muutma pikalt kestnud leppeid lähedaste liitlastega.

"Meie riiki on väärkohelnud ja ära kasutanud põhimõtteliselt iga riik, millega me äri teeme," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles