Uus-Meremaa kavatseb tõsta põgenike vastuvõtmise kvooti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern.
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern. Foto: Jason Oxenham / AP/Scanpix

Uus-Meremaa kavatseb tõsta aastas vastuvõetavate põgenike kvooti seniselt 1000-lt 1500ni.

Liberaalist peaminister Jacinda Ardern teatas, et uus kvoot jõustub 2020. aastal.

Uus-Meremaad on kritiseeritud selle eest, et see ei võta vastu piisavalt palju põgenikke. Kvoot oli kolm aastakümmet 750, enne kui seda sel aastal 1000ni tõsteti.

Ardern märkis, et kvoodi tõstmine 1500ni on märkimisväärne tõus. «See viib Uus-Meremaa rohkem kooskõlla teiste arenenud riikide humanitaarpoliitikaga.» 

Arderni sõnul ei usu ta sellist negatiivset suhtumist põgenikesse nagu seda on mõnel inimesel olnud sellistes riikides nagu Saksamaa, kuna Uus-Meremaa toetab põgenikke intensiivselt, tagamaks neile adekvaatse majutuse ja nende integreerumise kogukonda.

Uus-Meremaa keskendab oma jõupingutused põgenike vastuvõtmisele Aasia ja Vaikse ookeani regioonist, ütles migratsiooniminister Iain Lees-Galloway. Ta ütles, et tulevikus võidakse kaaluda ka teisi piirkondi.

Kvoodi tõstmine toimub ajal, mil üldine immigratsioon Uus-Meremaale on valitsuse prognooside kohaselt vähenemas praeguselt 70 000 inimeselt 50 000ni 2020. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles