Lõppenud turismisuvi tegi Ida-Virumaal mullusele silmad ette

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa üheks tõmbenumbriks oli Narvas Kreenholmis lavastatud «Kremli ööbikud».
Ida-Virumaa üheks tõmbenumbriks oli Narvas Kreenholmis lavastatud «Kremli ööbikud». Foto: Tairo Lutter / Postimees

Statistikaameti andmetel peatus maakonna majutusettevõtetes juunis ja juulis keskmiselt kümme protsenti rohkem turiste kui mullu samal ajal ning eriti agaralt avastasid Ida-Virumaad Eesti elanikud.

«See on olnud väga hea suvi mitte ainult ilma poolest, vaid ka majanduslikus mõttes,» rääkis Põhjarannukule Saka mõisa omanik Tõnis Kaasik, kellele sõnul võis 2004. aastal avatud hotell teha augustis kõigi aegade käiberekordi.

Kaasiku sõnul olid eriti head kuud juuli ja august, millest viimasel saadi osa ka Kreenholmis mängitud suvelavastuse «Kremli ööbikud» rekordilisest publikuhulgast − 24 000 inimesest. «Narvast on siia kolmveerand tundi sõita ja tallinlastele jääb see koduteele,»

Viimane turismisuvi ei olnud edukas mitte ainult Saka mõisas, vaid kogu Ida-Virumaal, sest kuigi augusti turismistatistikat veel statistikaameti andmebaasist ei leia, siis juuni ja juuli andsid ida-virumaalastele põhjust rõõmustamiseks: juunis majutati maakonnas 13 ja juulis kaheksa protsenti rohkem turiste kui samal ajal aasta tagasi.

Loe lähemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles