Toyotal Lappi asendaja silmapiiril, ent Mäkinen pelgab: äkki ta ei saaks Tänakuga läbi?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Kired Toyota meeskonna järgmise aasta koosseisu üle ei vaibu. Kui Ott Tänaku ja Jari-Matti Latvala nimed on kindlad, siis küsimärgi all on Esapekka Lappi jätkamine ning tema võimalik asendamine.

Kui eile kinnitati Soome meedias, et suure tõenäosusega Citroëni siirduvat hakkab Lappit asendama Hyundai järelkasvutiimi sõitja Jari Huttunen, siis nüüd võib Toyotasse tulla hoopis nimekam sõitja, Citroënist pärast Portugali rallit vallandatud Kris Meeke.

Toyota rallipealik Tommi Mäkinen kinnitas Motosport.com-ile, et on olnud Meeke’iga kontaktis.

«Rääkisin Krisiga, ta võib olla tõesti üks võimalus. Räägime jaapanlastega ning kaalume erinevaid variante. Meil oli äsja temaga telefonivestlus,» rääkis Mäkinen.

Meeke on oma karjääri jooksul lõpetanud 59-st rallist 41, kuid sinna hulka on loetud ka need rallid, mida ta on jätkanud superralli süsteemis. Sõiduvigade tõttu on Meeke ära rikkunud kokku 26 ralli ehk ligi 45% alustatud rallidest. Mäkineni see ei heiduta.

«Kindlasti on Kris väga kiire sõitja, vahel isegi liigagi kiire. Aga usun, et ta on sellises vanuses ja kogenud, et ta suudab hästi sõita.»

Autospordile möönas Mäkinen aga, et Meeke võiks tekitada probleemi Ott Tänakule. «Asi on järgmine: Kris on sõitja, kes tahab väga võita. Meil on selline sõitja juba olemas. Kuidas nad koos hakkama saaksid?»

Meeke on ise hoidnud pärast vallandamisteadet maikuus tagasihoidlikku profiil, kuid istub järgmisel kuul San Marinos Colin McRae mälestusvõistlusel ralliauto rooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles