Reinsalu saatis Riigiõiguse Instituudi asutamisotsuse valitsusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Justiitsminister Urmas Reinsalu saatis valitsusele dokumendid sihtasutuse Riigiõiguse Instituut asutamiseks ning esitas kandidaadid 300 000 eurose aastaeelarvega asutuse tegevjuhi ja nõukogu liikmete kohale.

Valitsuse korralduse eelnõu kohaselt antakse justiitsministeeriumile volitused instituudi asutamiseks.

Asutaja ehk ministeerium määrab sihtasutuse juhatuse liikmeks Aaro Mõttus ning nõukogu liikmeteks Uno Lõhmuse, Urmas Reinsalu, Madis Ernitsa, Rait Maruste, Heiki Loodi, Priit Pikamäe, Marju Luts-Sootaki, Paloma Krõõt Tupay ja Külliki Jürimäe, selgub asutamisdokumentidest. Kõik eelnevalt nimetanud isikud on väljendanud oma nõusolekut asuda asutatava sihtasutuse nõukogu liikmeks, märgib ministeerium.

Eelnõu seletuskirja kohaselt SA Riigiõiguse Instituut eesmärgiks edendada riigiõiguse õpetamist ja riigiõiguse alast teadustööd.

Samas viidatakse ka, et valitsus otsustas 2018. aasta riigieelarve protsessi raames eraldada justiitsministeeriumi eelarvesse Riigiõiguse Instituudi jaoks püsivalt 300 000 eurot. Nimetatud summa kinnitati 2018. aasta riigieelarve seaduses ning sellega on arvestatud ka riigieelarve strateegias aastateks 2019–2022.

Reinsalu ütles tänavu mais riigikogus, et Riigiõiguse Instituudi tuumaks võiks olla «riigiõiguse õpikute ja õppevahendite, sealhulgas ka elektrooniliste õppematerjalide väljaandmine, teaduslike artiklite, kommentaaride, tõlgete avaldamine, konkreetsete riigiõiguslike uurimisprojektide rahastamine, üliõpilaste ja sealhulgas doktorantide riigiõigusteemaliste teadustööde toetamine, sealhulgas konverentsi korraldamine». «Ja kindlasti selle instituudi üks rolle on toetada kõigis meie kõrgkoolides, kus õigusteaduse õpe on korraldatud tasemeõppe alusel, riigiõiguse uuringut ja õppetöö toetamist,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles