Pakistani kohus laseb ekspeaministri lõpliku kohtuotsuseni vabadusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nawaz Sharif ja tema tütar Maryam Nawaz.
Nawaz Sharif ja tema tütar Maryam Nawaz. Foto: HO / AFP/Scanpix

Pakistani kohus andis täna käsu ekspeaminister Nawaz Sharifi ja tema tütre vabastamiseks, peatades lõpliku otsuseni nende karistused, teatas Sharifi advokaat.

«Islamabadi kõrge kohus peatas täna kohtuotsuse Nawaz Sharifi, tema tütre Maryam Nawazi ja väimehe kapten Safdari suhtes ja andis käsu lasta nad lõpliku otsuseni kautsjoni vastu vabadusse,» ütles Khawaja Haris AFP-le.

Nawaz Sharif, Maryam Nawaz ja Mohammad Safdar kannavad vastavalt 10-, seitsme ja üheaastast vanglakaristust.

Kõik kolm pidid tasuma poole miljoni ruupia ehk umbes 4000 dollari suuruse kautsjoni.

Pole teada, millal kohus Sharifi apellatsiooni kohta otsuse langetab.

«Kohus peatas täna otsuse, mis rajanes kättemaksul,» ütles Sharifi valitsuse endine minister Ahsan Iqbal ajakirjanikele. «See kohtuprotsess on tähtis, sest isegi pime inimene Pakistanis näeb, et otsus ei toetunud ei seadusele ega põhiseadusele ja see oli ainult valimiseelne pettus, sillutamaks teed Imran Khani valimisvõidule.»

Ekspeaministri noorem vend Shahbaz Sharif postitas kohtuotsuse järel Twitterisse araabikeelse värsirea koraanist: «Tõde on tulnud ja vale on lahkunud».

Sharif ja tema tütar vahistati juulis, kui nad naasid riiki selleks, et teha parlamendivalimiste eel kampaaniat ekspeaministri erakonnale Pakistani Moslemiliiga Nawaz (PML-N).

Eelmisel nädalal lasti ekspeaminister ja tema tütar Sharifi naise Kulsoom Nawazi matusteks ajutiselt vabadusse.

Kohus tagandas Sharifi eelmisel aastal peaministriametist ning mõistis ta juulis tagaselja 10 aastaks vangi luksusliku kinnisvara omamise eest Londonis.

Sharif oli Pakistani peaminister aastatel 1997-1999 ning 2013-2017.

Sharif väidab, et on Pakistani mõjuvõimsa sõjaväe ja julgeolekuteenistuste, kes tahtsid näha peaministrina endist kriketitähte Imran Khani, vandenõu ohver.

Khani erakond Tahreek-e-Insafi (PTI) võitiski juulikuistel parlamendivalimistel enim saadikukohti ning senine opositsioonijuht vannutati augusti keskpaigas peaministriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles