Salisbury rünnaku kahtlusalused saavad oma keemiatoodete kaubamärgi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga solvunud Ruslan Boširov ja Alexander Petrov RT eetris.
Väga solvunud Ruslan Boširov ja Alexander Petrov RT eetris. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Salisburys Sergei ja Julia Skripali mürgitamises kahtlustatavad Alexander Petrov ja Ruslan Boširov saavad endale kaubamärgi keemiatoodete ja parfüümi tootmiseks.

Briti prokurörid süüdistavad arvatavaid Vene Luure Peavalitsuse (GRU) agente Petrovi ja Boširovit Skripalide tapmise katses närvimürgiga Novitšok.

Eelmisel nädalal andisid mehed Kremli rahastusega kanalile RT intervjuu, milles väitsid, et on süütud turistid ja külastasid Salisbury linna, et näha selle kuulsat katedraali.

Täna esitas Vene ettevõte Golden Brand patenditaotluse kaubamärgile «Petroff & Boširoff».

«Pärast nime registreerimist kingime selle Boširovile ja Petrovile ja nad saavad soovi korral ettevõtte rajada,» teatas firma kõneisik. «Me tegime seda müüginipina, see on hea avalikele suhetele.»

Kaubamärk lubab omanikel valmistada ja müüa tööstuslikke kemikaale ja parfüümi, samuti juhatada treeningsaale ja reisiagentuure.

Mehed väitsid RT-le, et töötavad fitnessi valdkonnas toitumisspetsialistidena. Suurbritannia valitsus nimetas Boširovi ja Petrovi väiteid solvanguks nende luure suhtes.

Pärast Salisbury juhtumit üritas Vene ettevõtja aprillis teenida raha «Novitšoki» nime kandva toiduõliga. Ideed «Petroffi & Boširoffi» brändi patenteerida on arutatud internetis alates Suurbritannia süüdistuste esitamisest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles