Riia ring sööb autojuhtide närve veel kolm aastat (6)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autojuhtidele ja jalakäijatele ohtliku ja närvesööva Riia ringi mitmetasandiliseks ristmikuks ümberehituse projekt valmib järgmiseks sügiseks. Ehitus läheb praeguse kava järgi lahti 2020. aastal.
Autojuhtidele ja jalakäijatele ohtliku ja närvesööva Riia ringi mitmetasandiliseks ristmikuks ümberehituse projekt valmib järgmiseks sügiseks. Ehitus läheb praeguse kava järgi lahti 2020. aastal. Foto: Sille Annuk

Valitsuses läinud nädalal kinnitatud uuendatud riigiteede teehoiukava järgi käivad tänavu ja neljal järgneval aastal põhimaanteedel suuremad tööd 20 teelõigul-objektil. Neist kolm on Tartu lähistel ja üks Tartus, kus on alanud ettevalmistused autojuhtidele peavalu tekitava Riia ringristmiku suureks ümberehituseks.

«Riia ringi projekteerimise leping on sõlmitud, projekt on valmis järgmiseks sügiseks,» ütles maanteeameti Lõuna regiooni ehitusosakonna juhataja Oleg Lužetski. Liiklusohutuse ja -sujuvuse parandamiseks kavandatakse Riia ringile eritasandilised ristmikud. Kõrvuti nende ehitamisega uuendatakse põhjalikult suure tee ligi 1,8-kilomeetrine lõik Variku viaduktist Raja tänavani. Ehitus peaksid kava järgi algama 2020. ja lõppema 2021. aastal.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles