Paljud küsimused jäid Kopenhaagenis vastuseta (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaagenis toimunud Danske pressikonverents tõi suure rahvusvahelise meediahuvi.
Kopenhaagenis toimunud Danske pressikonverents tõi suure rahvusvahelise meediahuvi. Foto: Eero Vabamägi

Terve eilse päeva oli kõigi Eesti ja Taani meediaväljaannete ja vähegi mainekate majanduslehtede tähelepanu keskpunktiks Kopenhaagen, kus rahapesuskandaali sattunud Danske pank tutvustas raporti tulemusi, mida on kaua oodatud.

Tivoli konverentsikeskusesse oma sada ajakirjanikku kokku toonud pressikonverentsil käis elu juba tund aega enne ürituse algust, kella 9 ajal kohaliku aja järgi. Pool tundi hiljem kasvas saabuvate ajakirjanike ja püstipandud telekaamerate hulk suurel kiirusel. Selleks ajaks oli ajakirjanikel juba teada mitu uudist.

Koos börsi avanemisega oli tulnud teade, et 2009. aastast Danske panga palgal ja 2013. aastast tegevjuhi ametis olnud Thomas Borgen on otsustanud tagasi astuda. Ühtlasi jagati laiali ka 80-leheküljeline siseauditi raporti kokkuvõte, mida kõik ajakirjanikud suure huviga asusid neelama, et vähemalt peamised faktid ja leiud fikseeritud saaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles