POSTIMEES TAANIS Kohalikud teavad hämmastavalt vähe rahapesuskandaalist: oli see Lätis või Eestis? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kopenhaageni tänavatel tehtud tänavaküsitlusest selgus, et Danske rahapesuskandaal on taanlaste arvamust eestlastest vähe mõjutanud, küll aga on nad kurjad Danske panga peale.

«Ma tean sellest juhtumist ainult meedia vahendusel – et Danske on segatud rahapesujuhtumisse Lätis. Või oli see Eestis?» tunnistas 45-aastane taanlanna Sidsel, kui Postimees uuris, kui palju on ta kursis sellega, mis Taani suurima panga ümber toimub.

Naine märkis, et kindlasti tahaksid paljud taanlased skandaali järel panka vahetada, kuid see pole nii lihtne, mistõttu on nad jäänud panga kliendiks edasi. «Kui see oleks lihtsam, siis paljud loobuks selle panga kliendiks olemisest,» lausus Sidsel.

76-aastane Lars, kes ütles, et on isegi töötanud Danske pangas, oli üsna kuri nii oma endise tööandja kui Lääne-Euroopa pankade suhtes üleüldiselt. «Sarnane whitewashing (vigade või puuduste varjamine, süüst puhtakspesemine - e.k) on minu hinnangul toimunud juba aastaid peaaegu kõigis Euroopa riikides,» põhjendas ta.

Vaata videost lähemalt, kui palju teavad taanlased rahapesuskandaalist ja mida nüüd nii Danske pangast kui Eestist arvavad!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles