Õiglane lõi olümpiapileti püüdmise nimel käed Andrei Nazaroviga

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglane Londoni maailmameistrivõistlustel.
Janek Õiglane Londoni maailmameistrivõistlustel. Foto: Tairo Lutter

Tänavuse hooaja vigastuste tõttu vahele jätnud Janek Õiglane alustas koostööd endise kümnevõistleja ja praeguse kergejõustikutreeneri Andrei Nazaroviga.

Seni tegi 24-aastane eestlane koostööd Sven Andresooga. «Käisin kaks aastat tagasi Andrei grupiga Itaalias laagris ning mulle meeldis nii tema treeningkava kui ka maailmavaade. Eelmisel aastal tegin koostööd nii Sveni kui ka Andreiga, aga kahe vahel oli keeruline olla,» selgitas Õiglane.

Oma otsuse jätkata teekonda Nazaroviga tegi Õiglane eelkõige Tokyo olümpiat silmas pidades. «Sven ei teinud midagi valesti ja tagantjärele pole mul halba öelda. Tahtsin minna veelgi professionaalsemaks ning Andreil on kogemusi rohkem,» lausus Õiglane.

Lõppev kergejõustikuhooaeg oli Londoni MMi neljandale mehele raske. Esmalt vigastas ta pärast talviseid Eesti meistrivõistlusi kanda. Vigastusest paranenuna lootis ta juunis Ratingenis püüda EM-piletit, ent tõmbas paljuski enda ettevaatamatusest võistluste nädalal ära reie. Nüüd on ta vigastustest prii ning sel nädalal alustas ta treeningutega.

«Ma usun, et see hooaeg tegi mind tugevamaks. Jah, mul oli raske ning eriti enne Ratingeni, aga sellised tagasilöögid tulevad kasuks,» on Õiglane positiivselt meelestatud.

Kõige keerulisem oli Õiglasel kõrvalt jälgida Euroopa meistrivõistlusi. Kuldmedali hinnaks kujunes lõpuks 8431, hõbemedali 8321 ning pronksmedali 8290 punkti. «Medali hind oli üsna madal. Isegi kehva vormiga oleks mul seal võimalus olnud. Ebaõnn ja enda lollus,» resümeeris ta.

Esimese võistluse plaanib Õiglane teha veebruaris rahvusvahelisel mitmevõistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles