Süüria presidendi sõnul on Vene lennuki hävingus süüdi Iisrael

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Bashar al-Assad.
President Bashar al-Assad. Foto: Sergey Guneev / RIA Novosti

President Bashar al-Assad ütles kolmapäeval, et Süüria õhutõrjelt kogemata tabamuse saanud Venemaa lennuki hävingus on süüdi Iisrael.

"See kahetsusväärne juhtum on Iisraeli ülbuse ja vastutustundetu käitumise otsene tulemus," ütles president.

"Me oleme siiski otsusekindlad, et sellised traagilised sündmused ei väära terrorismivastase võitluse jätkumist," lisas riigipea uudisteagentuuri SANA vahendusel.

USA välisminister Mike Pompeo ütles varem päeval, et Venemaa luurelennuki Il-20 allatulistamine Süürias taas ilmestab vajadust leida poliitiline ja rahumeelne lahendus sõjale. 

"Eilne kahetsusväärne intsident tuletab meile meelde vajadust leida alaline, rahumeelne ja poliitiline lahendus paljudele piirkonnas kattuvatele konfliktidele ning traagilise valearvestuse ohtu Süüria rahvarohkes operatiivpiirkonnas," ütles Pompeo.

"See rõhutab kiireloomulist vajadust lahendada Süüria konflikt vastavalt ÜRO julgeolekunõukogu resolutsioonile 2254 ning lõpetada Iraani ohtlike relvasüsteemide provotseeriv transport läbi Süüria, mis on oht piirkonnale," lisas ta.

Minister avaldas vahejuhtumi pärast Venemaale kaastunnet.

Süüria õhutõrje tulistas esmaspäeva õhtul Vahemere idaosas alla Vene sõjalennuki Il-20 ja kõik selle 15 meeskonnaliiget sai surma. Vene õhutõrjesüsteemiga S-200 alla lastud lennuki rusud leiti Süüria Latakia provintsis asuvast Baniase asulast 27 kilomeetrit läänes ja on merest ära toodud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles