Iisraeli sõdurid lasid Gaza piiril maha teismelise palestiinlase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlaste järjekordne meeleavaldus Iisraeli ja Gaza piiril.
Palestiinlaste järjekordne meeleavaldus Iisraeli ja Gaza piiril. Foto: Ashraf Amra \ apaimages/SIPA / Ashraf Amra \ apaimages/SIPA

Iisraeli sõdurid lasid kolmapäeva hilisõhtul Gaza piiril maha teismelise palestiinlase, teatasid meditsiinitöötajad.

Gaza tervishoiuministeeriumi teadaande kohaselt lasti 15-aastane Mumin Abu Ayeda maha Rafahi linnast ida poole jääval piirialal.

Iisraeli armee pole esialgu juhtunut kommenteerinud.

Iisraeli sõdurid lasid alles teisipäeval Iisraeli ja Gaza piiril ühe ületuspunkti juures toimunud meeleavaldusel maha kaks palestiinlast. Erezi ületuspunkti juurde kogunesid teisipäeval tuhanded palestiinlased, kes avaldasid meelt Iisraeli ja Egiptuse kehtestatud majandusblokaadi vastu. Blokaad kehtib 2007. aastast. Meeleavaldajad põletasid rehve ja viskasid kividega lähedalasuvaid Iisraeli üksusi, kes vastasid pisargaasi ja lahingumoonaga.

Iisraeli  ja Gaza piiril on alates 30. märtsist surma saanud vähemalt 184 palestiinlast. Ühe Iisraeli sõduri lasi maha palestiinlasest snaiper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles