Video: tuletornaado «neelas» tuletõrjevooliku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletornaado Kanadas Briti Columbias Vanderhoofis
Tuletornaado Kanadas Briti Columbias Vanderhoofis Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

Kanada lääneosas Briti Columbias Vanderhoofis jäi videole, kuidas maastikupõlengul tekkinud tuletornaado tõmbas tuletõrjevooliku endasse.

Tuletõrjujate sõnul on sellised tuletornaadod, mis tekivad maapinnapõlengu ja tugeva tuule koosmõjul, väga ohtlikud, teatab theguardian.com.

Tuletornaado Kanadas Briti Columbias Vanderhoofis
Tuletornaado Kanadas Briti Columbias Vanderhoofis Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

«Tuul tõstab maapinnal oleva tule keerisena üsna kõrgele. Need keerised tekivad ja kaovad ootamatult, olles väga ohtlikud,» selgitasid asjatundjad.

Sotsiaalmeediasse jõudnud videol on näha, kuidas kaks tuletõrjujat üritavad voolikust kinni hoida, kuid tugev tuul tõmbab vooliku kaasa, kandes selle tuletornaadosse.  

Kanada tuletõrjujad üritavad tuletornaado poolt «neelatud» voolikut kätte saada
Kanada tuletõrjujad üritavad tuletornaado poolt «neelatud» voolikut kätte saada Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

«Tuletornaado hävitas meie kaitseliini. See tulejuga tõmbas endasse maapinnal leidunut, kaasa arvatud osa meie rohkem kui 30-meetrise tuletõrjevooliku, mis ära sulas,» teatas juhtumist video sotsiaalmeediasse postitanud tuletõrjuja Mary Schidlowsky.

Tuletõrjuja arvates oli tulejuga vähemalt 60-meetrine, kuid nähtavust takistas paks suits.

Tuletõrjuja üritab tuletornaadosse sattunud voolikut kätte saada
Tuletõrjuja üritab tuletornaadosse sattunud voolikut kätte saada Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

«See tuletornaado on sarnane parkimisplatsidel nähtavate tolmutornaadodega. Tuul tõstab maapinnal leiduvat üles, sellist ornaadot hoiab üleval selle keskel olev kuum õhk,» selgitas Briti Columbia tuletõrjeameti pressiesindaja Forrest Tower.

Tuletornaado vide jäädvustati 19. augustil, kui tuletõrjujad võitlesid maastikupõlenguga Briti Columbia Chutanli järve juures. Seni on seal veel üle 300 aktiivpõlenguga ala.

Briti Columbia piirkonnas on sel suvel olnud kõrgete temperatuuride ja põua tõttu sadu põlenguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles