Keskkonnaminister hindas prügiveo Eestis liiga odavaks (1)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Siim Kiisler «Otse Postimehest» stuudios
Keskkonnaminister Siim Kiisler «Otse Postimehest» stuudios Foto: Tairo Lutter

Keskkonnaminister Siim Kiisleri sõnul on olmeprügi äraandmine Eestis liiga odav ja selle teenuse kallinemisel tuleks hind siduda eesmärgiga võtta kasutusele kvaliteetsemad lahendused.

«Poliitikud ei tohi tavaliselt selliseid asju öelda, aga mina ütlen küll, et olmeprügi äraandmine on Eestis lihtsalt liiga odav,» ütles minister neljapäeval saates «Otse Postimehest». Ta lisas, et prügiveo ja vee hinnad olid aastate eest üsna sarnased, tänaseks on vesi kallinenud aga prügihinnad jäänud sarnaseks, nagu aastaid tagasi. «Ma saan aru, et inimestel on rahaga alati raske, aga kui me vaatame leibkonna teiste kulutustega, siis prügivedu ei ole täna väga kallis,» märkis Kiisler.

Prügivedu maksab sõltuvalt elamispinna, prügimahuti suurusest keskmiselt 2-8 eurot kuus.

Kiisleri sõnul arutab riigikogu jäätmeseaduse muutmist, millega võiks prügiveofirmadele kehtestada kohustuse viia elamute juurest ära ka juba sorteeritud pakendid. «See tähendab, et igaühel oleks kodu lähedal niiöelda «kilekoti ring» sorteeritud prügi jaoks,» rääkis keskkonnaminister. «Mitte nagu praegu, kus me peame sorteeritud prügi viima kuhugi, kus on spetsiaalsed konteinerid, mis võivad aga olla meie kodust kaugel. Selle peale ütlevad ettevõtjad, et see tähendaks mõnevõrra teenuse kallinemist,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles