Mart Luik: miks Isamaa ei saa Tallinna lisaeelarvet toetada (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Luik
Mart Luik Foto: Sander Ilvest

Linnavolikogu aseesimees Mart Luik (Isamaa) tõi välja kaks peamist põhjust, miks Isamaa fraktsioon ei toetanud täna vastu võetud Tallinna lisaeelarvet.

«Tõenäoliselt on täna vastu võetud lisaeelarve linnavalitsuse jaoks kõige lihtsamalt koostatav lisaeelarve. Elanike arv suureneb, palgad kasvavad ja maksulaekumised samuti. Linnavalitsusel on meeldiv kohustus teha täiendavaid kulutusi prognoositust rohkem laekuva peaaegu 34 miljoni euro ulatuses. Miks ma ei saa seda toetada? Isamaa näeb kahte põhimõttelist probleemi, millega linnavalitsus ei taha tulemuslikult tegeleda,» rääkis Luik volikogu kõnepuldist.

«Tegime fraktsiooni nimel kuus muudatusettepanekut, sealhulgas ka ettepaneku suunata venekeelsete õpetajate eesti keele õppesse täiendavalt 200 000 eurot. Sellele lisaks pakkusime välja, et linn võtaks kasutusele korruptsiooni ennetusvahendid, panustades sellesse linna eelarve suurust arvestades mikroskoopilised 25 000 eurot. Kumbagi ei toetatud, väites, et töö nii keeleparanduse kui korruptsioonivastases võitluses ja ennetuses käib. Me arvates on need mõlemad põhimõttelised ja väärtuspõhised valikud,» selgitas Luik.

«Ajal kui Keskerakond üleriigiliselt tegeleb astub samme korruptsiooni väljajuurimiseks oma ridadest, lubab Tallinn seda ainult sõnades. Meie hulgas istuv nii nii Kalev Kallo kui Enno Tamm. Poliitilise vangerduse tulemusena TLT juhiks saanud Deniss Boroditš võtab konkursita palgale vanad kamraadid Lennart Viikmaa ja Otto Popeli. Seetõttu ei saanud Isamaa 2018. aasta lisaeelarvet esitatud kujul toetada. Lõpetage Tallinnas topeltmoraal nii eesti keele kaitsmiseks kui korruptsiooni vastu võitlemiseks,» kutsus Luik volikogu liikmeid üles.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles