Rahvastiku kahanemist korvab suurem hõive

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastiku vähenemisega on võimalik edukalt toime tulla, kui säilib ja kasvab hõivemäär. Pilt on illustratiivne.
Rahvastiku vähenemisega on võimalik edukalt toime tulla, kui säilib ja kasvab hõivemäär. Pilt on illustratiivne. Foto: David Ellis/Picture Alliance/Moodboard

Lähema kahe aastakümne jooksul on võimalik tööturul hõivatute arvu vähenemist märkimisväärselt tasandada hõivemäärade suurenemise abil, leiab arenguseire keskuse ja Praxise koostöös valminud uuring.

Lähema kahe aastakümne jooksul on võimalik tööturul hõivatute arvu vähenemist tasandada hõivemäära suurendamise abil, leitakse arenguseire keskuse ja Praxise koostöös valminud uuringus.

Uuringu autorite hinnangul tuleks tööjõuturu muresid käsitledes kõnelda tööealiste elanike hulga asemel pigem hõivatute hulgast. Selle väite taustaks on tõsiasi, et tööd ei tee mitte ainult need, kes on ametlikult tööeas, vaid ka nooremad ja vanemad inimesed, keda tööjõuturu kohta käivat statistikat tehes ei ole siiani eriti arvesse võetud, ent kes ühel või teisel moel tööjõuturul siiski osalevad või võiksid osaleda senisest rohkem. Jutt käib eelkõige noortest, kes ei tööta ega õpi, ning pensioniealistest inimestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles