Rootsis kahtlustatakse 19-aastast õpilast 30-aastase õpetaja vägistamises (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum. Pilt on illustreeriv
Klassiruum. Pilt on illustreeriv Foto: Caro / Paulus Ponizak / Caro / Paulus Ponizak/Scanpix

Lõuna-Rootsi Smålandi politsei võttis 20. septembril kinni 19-aastase keskkooliõpilase, keda kahtlustatakse 30-aastase õpetaja vägistamises.

Rootsi meedia teatel leidis vägistamisjuhtum aset 14. septembril, kui õpilane lukustas Nässjö koolis klassitoa ukse, jäädes  õpetajaga klassi kahekesi.

Kinnitamata andmetel oli noormees enne õpetaja vägistamist saatnud naisele kümneid ahistavaid sõnumeid.

Õpetaja avalikustas temaga väidetavalt juhtunu möödunud nädalalõpul sotsiaalmeedias. Naine kirjutas, et mitte alati ei pea naine seksikalt või litsakalt riides olema, et sattuda vägistamise ohvriks.

«Sa ei kuulanud, kui ma ütlesin, et ei taha sinuga seksida. Sind ei huvita, mida mina tundsin, et ma kartsin ja mul oli valus. Ma ei saa juhtunust kellelegi rääkida. See, mis jutus, see juhtus ja ma üritan oma eluga edasi minna,» kirjutas naine sotsiaalmeedias.

Õpetaja muutis 17. septembril meelt ja tegi politseile vägistamise kohta avalduse.

Rootsi meedia andmetel on kahtlusealune noormees politseile varasemast teada. Teda on karistatud nii narkokuritegude kui liiklurikkumiste eest. Lisaks on ta antud kohtu alla võimuesindaja ründamise eest.

Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: EPA/Scanpix

Expressen kirjutab, et kinni võetud õpilase isa teatel on ta pojal halbu, temast vanemaid sõpru, kellele tahab end tõestada.

Õpetaja on pärast juhtumit jätkanud tavapärast tööd, talle on kooli poolt palgatud psühholoog. Väidetav vägistaja on koolist välja visatud.  

Politsei edastas, et kuna tegemist on ebatavalise juhtumiga, siis kooli ja õpetaja nime ei avalikustata.

Arreteerimisdokumentide kohaselt on vägistamisest kahtlustatav sisserändaja sündinud 1999. aastal ning ta on praegusel hetkel kodakondsuseta. Kahtlusaluse emakeel on araabia keel ja selle tõttu võimaldatakse talle araabiakeele tõlk.

Õpilane teatas pärast arreteerimist talle määratud advokaadi vahendusel, et ta ei vägistanud õpetajat.

Juhtumit arutab Eksjö kohus.

Ligi 17 000 elanikuga Nässjö, kus nimetatud juhtum aset leidis, asub Rootsi lõunaosas Jönköpingi maakonnas.

Rootsi Nässjö
Rootsi Nässjö Foto: Wikipedia.org
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles