Aastavahetusel sai ilutulestikust alguse kümmekond põlengut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik
Ilutulestik Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Päästjatele möödus aastavahetus rahulikult, ehkki kustutada tuli kümneid tulekahjusid, millest mitmed olid alguse saanud majja lennanud ilutulestikurakettidest.


Päästeameti pressiesindaja Rain Porsi sõnul sai häirekeskus ööpäevaga 40 väljakutset, millest kümme olid seotud ilutulestiku rakettidest alguse saanud põlengutega. Enamik nendest juhtumitest leidis tema sõnul aset Tallinnas, kuid ka näiteks Tartus, kus süttis paar minutit pärast südaööd Mõisavahe tänaval rõdule lennanud raketist seal olnud praht.

Lisaks sõitsid tuletõrjujad kell 1.42 põlengut kustutama Loksa linna Tallinna tänavale, kus asuvas hoones oli seni teadmata põhjusel põlema läinud televiisor, televiisorilaud ja diivan. Korter ja trepikoda said suitsu- ja kuumakahjustusi.

Möödunud aasta viimasel päeval läks päästjate abi vaja Valgamaal Tõrva linnas Ehitaja tänaval, kus oli kella 8.43 ajal ümber läinud küünlast tuld võtnud külmkapi plastpind. Tulekahjus sai vigastada korteris viibinud mees, kes toimetati haiglasse.

Porss märkis, et kokkuvõttes oli aastavahetus päästeametile viimase paari aasta kõige rahulikum. «Tänavune uusaastaöö oli meie jaoks ilus ja rahulik - ei olnud suuri tulekahjusid ega hukkunuid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles