Tehnikaülikool kolib töötõendid ja uksekaardid nutitelefoni

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Digitark

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) sajanda aasta juubeliks sündis innovaatiline lahendus, mis võimaldab kolida ülikooli töötajate töötõendid ja hoonetes liikumiseks vajalikud läbipääsukaardid nutitelefoni.

Nimelt käivitus sel nädalal  TalTechi ja Telia Eesti ühine pilootprojekt, mille käigus avanes mitmekümnel TalTechi töötajal võimalus hakata oma füüsilise töötõendi ja uksekaardi asemel kasutama mobiilset lahendust. Õige pea on plaanis uudset lahendust pakkuda kõigile TalTechi töötajale.

Elektroonilise läbipääsu lahenduses kasutatakse Eestile ID-kaarte tootma hakkava Prantsuse firma Idemia ja Telia Eesti koostöös väljaarendatud uue põlvkonna NFC SIM-kaarti koos selle juurde kuuluva spetsiaalse rakendusega.

See võimaldab elektroonilise läbipääsu lahendusel töötada ka telefoni offline-režiimis, mis tähendab, et lahendus toimib ka GSM- või WiFi-levi puudumisel. Uste avamiseks ei pea telefonis ühtegi äppi avama ning piisab vaid NFC toega telefoniga uksekontrolleri juures viipamisest. Ühtlasi töötab läbipääsu lahendus siis, kui telefoni aku on tühi või telefon on välja lülitatud. 

Hetkel saavad lahendust kasutada Androidi telefonide omanikud, lähitulevikus on plaanis laienda funktsionaalsus ka iPhone'i omanikele.

Koolisüsteemide OÜ ja MTÜ Eesti Üliõpilaskondade Liiduga on plaanis lähiajal ka ISIC õpilas- ja üliõpilaspiletid ning ITIC õpetajakaardid samale lahendusele üle viia.

Elektrooniline läbipääs on osa Telia loodud taskurakendusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles