Erika Salumäe kaebas Kroonika jälle kohtusse

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe.
Erika Salumäe. Foto: Madis Sinivee / PM/Scanpix Baltics

Harju maakohtus arutati eile kinniste uste taga olümpiavõitja Erika Salumäe hagi, milles ta nõuab Ekspress Meedialt ebaõigete andmete ümberlükkamist ja isiklike õiguste rikkumise lõpetamist, mittevaralise kahju hüvitamist ning saadud tulu väljaandmist.

Postimehele andmetel on hagi esitatud 15. juulil 2016. aastal Kroonikas ilmunud artikli peale, mis räägib sellest, kuidas Erika Salumäe oma tütre pulmas ei käinud. Muu hulgas räägib artikkel veel sellest, kuidas Salumäe tütar loobus oma senisest nimest Sirli ning võttis endale uueks nimeks Shanti Grand Uustalu.

Kuna istung on kuulutatud kinniseks, on asjaosalised mõistetavalt hagi täpse sisu osas kidakeelsed.

Asja menetleva kohtuniku Vallo Karileri sõnul on menetlus kuulutatud kinniseks isikute eraelu kaitseks. «Kaasust sisuliselt kommenteerida ei saa rohkem kui et seda, et hagi on esitatud isikuõiguste kaitse ja mittevaralise kahju hüvitamise nõudes,» edastas kohtunik.

Salumäe esindaja vandeadvokaat Arsi Paveltsi kinnitusel on hagi esitatud seoses 2016. aasta suvel Kroonikas avaldatud ebaõigete väidete ja väärtushinnangutega, millega Kroonika on rikkunud räigelt Erika Salumäe isikuõigusi.

«Hageja taotleb Kroonika valeväidete ja ebaõigete väärtushinnangute ümberlükkamist ning tema hea nime ja maine taastamist. Seoses menetluse kinniseks kuulutamisega ei saa me hetkel kahjuks täpsemaid kommentaare anda,» ütles Pavelts Postimehele.

Kroonika peatoimetaja Krista Lensini sõnul toimus Erika Salumäe ja Ekspress Meedia vaidluses kohtuistung, kus lõpetati asja sisulise arutamine. Otsus tehakse avalikult teatavaks oktoobri lõpus.

«Kōigepealt ootame ära otsuse. Alles siis, kui on selge ,millisele otsusele kohus jõuab ning kas me oleme kohtuga nõus või mitte, saame otsustada, et kuidas edasi. Juhul kui Kroonika on eksinud, siis on Kroonika valmis ka vabandama,» kommenteeris Lensin Postimehele.

Salumäe ei käi Kroonikaga kohut esimest korda

Olümpiavõitja Erika Salumäe teatas 2012. aasta aprillis oma Facebooki kontol, et kavatseb ette võtta kohtuprotsessi Kroonika vastu. Poolteist aastat hiljem ehk septembri keskel jõuti kohtuotsuseni, mis leidis, et Kroonika on avaldanud ebaõigeid faktiväiteid.

Kroonika kirjutas Erika Salumäest ja tema äripartner Ene Veiksaarest, kus väitis, et naised on koos ka eraelulises plaanis ja just seepärast jättis Veiksaar oma kaks poega Eestisse ja kolis ühes Salumäega Hispaaniasse. Toona jäi Kroonika kohtus kaotajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles