Galerii: maailma eri piirkondi räsivad tormid ja üleujutused

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitmeid maailma eri piirkondi laastavad tugeva tuule ja vihmasajuga tormid, mis on kaasa toonud üleujutusi ja tapnud sadu inimesi. 

Suurbritanniat on järjest tabanud kaks tugevat tormi Ali ja Bronagh, mis tõid kaasa suure tuule ja vihmasaju. Tormid murdsid puid ja ujutasid üle tänavaid, surma sai kaks inimest.

Ghanas on tugeva vihmasaju põhjustatud üleujutustes hukkunud 34 inimest ja veel mitmed on jäänud kadunuks.

Üleujutused ähvardavad piirkondi, mis asuvad Valge Volta jõele ehitatud tammi lähedal. Praegu mõjutavad üleujutused enam kui 52 000 inimest.

Nigeerias on üleujutustega seoses välja kuulutatud eriolukord, kuna erinevates osariikides on surma saanud vähemalt 100 inimest ja tuhanded on pidanud kodudest lahkuma. 

Nigeerias kestab vihmahooaeg tavaliselt juulist septembrini ja üleujutused on peaaegu iga-aastased. Siiski on olukord kliimasoojenemise tõttu sel korral muutunud hullemaks.

Mehhikos on üleujutused tingitud mussoonvihmadest.

Mehhikoga piirneva Ameerika Ühendriikide osariigi Arizona politsei leidis kolmapäeval piirilt mehe surnukeha. Hiljem selgus, et tegemist oli mehhiklasega, kes uppus ja kelle surnukeha viisid tulvaveed naaberriiki.

Filipiine ja Hiinat tabanud taifuuni Mangkhut tagajärjel on hukkunud ligi 90 inimest ja miljonid on kodudest evakueeritud.

Ameerika Ühendriikide idarannikut räsisi eelmisel nädalal torm Florence. Põhja- ja Lõuna-Carolina osariikides hukkus tormi tõttu 35 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles