Venemaa: USA mängib sanktsioone kehtestades tulega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA teatas eile Moskva karistamiseks sanktsioonide kehtestamisest.
USA teatas eile Moskva karistamiseks sanktsioonide kehtestamisest. Foto: Igor Kralj/PIXSELL / PA Images / Scanpix

Moskva hoiatas, et Washingtoni järjekordsed Venemaale kehtestatud sanktsioonid, mis on suunatud ka Hiina vastu, õõnestavad ülemaailmset stabiilsust ja on mäng tulega.

«Neil tuleks meeles pidada, et on selline mõiste nagu ülemaailmne stabiilsus, mida nad Vene-Ameerika suhetes pingeid üles küttes mõtlematult õõnestavad,» ütles Vene asevälisminister Sergei Rjabkov.

«Tulega mängida on rumal, see võib muutuda ohtlikuks,» lisas ta.

USA välisministeerium teatas eile, et kehtestas sanktsioonid 33 Vene sõjaväe- ja luureametnikule ja organisatsioonile eesmärgiga karistada Moskvat tema pahatahtlike tegevuste eest.

USA kehtestas ka relvaarendusega tegelevale Hiina kaitseministeeriumi osakonnale sanktsioonid Vene hävitajate Su-25 ja õhutõrje raketisüsteemide S-400 ostmise eest.

USA ja teised lääneriigid on kehtestanud Venemaale karmid sanktsioonid vastuseks Ukraina-vastasele agressioonile ning Krimmi poolsaare hõivamisele 2014. aasta kevadel.

Viimastel kuudel on Ühendriigid kehtestanud Venemaale sanktsioonid sekkumise eest USA presidendivalimistesse ja endisele Vene-Briti topeltagendile Sergei Skripalile närvimürgiga tehtud tapmiskatse eest Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles