Reinsalu AKI uue juhi loobumisest: küsimus oli usalduses

Anna Ploompuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul ilmnesid pärast ministeeriumi asekantsleri Marko Aaviku nimetamist Andmekaitse Inspektsiooni (AKI) uueks peadirektoriks usaldusega seotud asjaolud, mistõttu otsustas Aavik ise uude ametisse mitte asuda. Kuni 1. oktoobrini jätkab Aavik oma senisel tööl justiitsministeeriumi asekantslerina, vahendab ERR

«Ütleme, et mis puudutab sellekohast informatsiooni, see on iseesest asutusesisene teave arusaadavatel põhjustel. Küll ma võin öelda seda, et Marko Aavik on ise avalikkusele viidanud küsimuste kohta, mis puudutavad neid erinevaid lisasissetulekuid ja sellega seoses püstitunud niisugust usalduse küsimust,» selgitas Reinsalu ERRile

Reinsalu sõnul varasemates taustauuringutes neid asjaolusid ei ilmnenud. 

Kaks päeva tagasi teatas justiitsministeerium lühikeses pressiteates, et äsja andmekaitse inspektsiooni peadirektoriks nimetatud Marko Aavik loobus ametikohast, tehes seda omal soovil, tegelikult põrus pikaaegne asekantsler kaitsepolitseiameti julgeolekukontrollis.

Postimehe andmetel oli Aavikule riigisaladuse juurdepääsu loast keeldumine seotud tema tegevusega Euroopa Nõukogus, kuid on selge, et niisama kapo kedagi julgeolekukontrollist läbi ei kukuta – järelikult pidi Aaviku töös olema midagi, mis ta riigisaladuste ukse taha jättis.

  • Loe lisaks: 

Andmekaitse juht põrus kapo kontrollis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles