Narva peaarhitekt: siin on põnevam kui New Yorgis

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kolledži esine väljak iseloomustab Ivan Sergejevi sõnul kõige paremini Narva praegust olukorda - ühes küljes on moodne kolledžimaja, selle kõrval uut elu ootav barkone raekoda, üle tee on hruštšovkad ja tühi plats, mis alles ootab rakendust.
Narva kolledži esine väljak iseloomustab Ivan Sergejevi sõnul kõige paremini Narva praegust olukorda - ühes küljes on moodne kolledžimaja, selle kõrval uut elu ootav barkone raekoda, üle tee on hruštšovkad ja tühi plats, mis alles ootab rakendust. Foto: Tairo Lutter

Narvas on praegu põnevam tööd teha kui New Yorgis või Rotterdamis, sest üleöö on elu piirilinnas käima läinud ja põnevaid ettevõtmisi tuleb üha juurde. Nii väidab paar aastat Narva peaarhitekti ametit pidanud Ivan Sergejev, kes loobus selle linna nimel tööst mainekas arhitektuuribüroos.

Pole just väga tavaline, et New Yorgist kolitakse tagasi Eestisse, ja veel Narva, paljude arusaama järgi maailma otsa.

Siin ei ole mingit romantilist lugu, et Vanja tuli tagasi. Vanja tuli tagasi, sest USAs magistriõpinguteks saadud Fullbrighti stipendium ei võimaldanud Ameerikasse jääda. Mu viisa sai lihtsalt otsa. Ainuke valik oli, kas tulla tagasi Eestisse või minna näiteks Hollandisse, kus asub selle arhitektuuribüroo peakorter, kus ma USAs töötasin. Olin juba New Yorgis töötanud ja tekkis tunne, et tahan koju tagasi tulla. Tol hetkel tundus tagasitulek suurem väljakutse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles