Skandaalne olümpiapronks: sain medalivõidust teada jõusaalis kükitades (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pyeongchangi olümpiamängude suurima dopinguskandaali eest hoolitses Venemaa curlingu-mängija Aleksandr Krušelnitski, kes jäi koos abikaasa Anastassia Brõzgalovaga seetõttu ilma segapaarismängus teenitud pronksidest. Medalitele ülendati norrakad Kristen Skaslien ja Magnus Nedregotten. «Ma olin Norras jõusaalis ja tegin parajasti kükke, kui mu telefon helises. Üks kohalik ajakirjanik andis teada, et venelastega toimub midagi,» meenutas Nedregotten Postimehele, kuidas ta medalivõidust teada sai.

Elukaaslased Nedregotten ja Skaslien lendasid Norrast tagasi Lõuna-Koreasse, et oma medalid ikka võistluspaigas kätte saada. Mehe sõnul on praegugi juhtunule mõeldes kummaline tunne: «See olukord oli nii veider – meie olümpia sai otsa ja siis hakkas see kõik jälle uuesti peale kogu pinge ja draamaga. Selles oli nii positiivset kui negatiivset aga me mängisime Pyeongchangis hästi ja oleksime rahul olnud ka neljanda kohaga.»

Sel nädalal on olümpiatipud Tallinnas, et osaleda Tondiraba jäähallis toimuval segapaaride MK-etapil. Norralased on alustanud turniiri kahe võiduga – viimastena alistus neile Eesti esipaar Marie Turmann ja Harri Lill skooriga 6:4.

Skaslien/Nedregotten panid mängus oma paremuse maksma tugeva teise poolega, aga Nedregottenil jagus pärast matši ohtralt kiitust ka eestlastele. «Ma just mõtlesin selle peale, kui jäält maha tulime, et nad on väga suure potentsiaaliga mängijad, sest nad töötavad väljakul koos nõnda hästi. Nad räägivad alati asjad omavahel läbi ja on väga ühtne võistkond,» rääkis mees. «Nad võiksid olla olümpial isegi parimate seas, kui arenemist jätkavad. Mina hindaks nad juba praegu kindlasti nende vastaste seas, kellega me regulaarselt mängime, kümne parima paari sisse.»

Kristin Skaslien ja Magnus Nedregotten jõudsid juba Pyeongchangist lahkuda ja pidid medalite kaela saamiseks Lõuna-Koreasse naasma.
Kristin Skaslien ja Magnus Nedregotten jõudsid juba Pyeongchangist lahkuda ja pidid medalite kaela saamiseks Lõuna-Koreasse naasma. Foto: Martin Bernetti/AFP/Scanpix

Eestlased ise jäid oma sooritust hinnates kriitiliseks. «Kui aus olla, siis tänane mäng oli kogu aeg käest ära. Oma parimat mängu me kindlasti ei mänginud. Aga nagu näha, siis suudame ka halva mänguga konkurentsis olla,» rääkis Lill.

Turmann selgitas, miks paari esitus veel veidi toores on: «See on meil alles esimene võistlus ja teine mäng koos sel hooajal.»

Põhjuseks on 16.-24. novembrini Tondiraba jäähallis toimuv EM-turniir, kus segapaarid ei võistle. «EM on neljaliikmeliste võistkondadega ja seepärast oleme treeningutel ka üsna palju sellele keskendunud. Mitte et me segapaari poleks üldse harjutanud, aga põhirõhk on ikka sellel, et kodusel EMil hästi mängida,» nentis Lill.

Vestluse lõpetuseks nentisid eestlased kui ühest suust, et kuigi praegust turniiri võetakse kui võimalust maailma tippude vastu treenida, soovitakse siiski kodujääl kindlustada võimalikult hea tulemus ja emotsioon. Mullu jäädi Tallinna MK-etapil alistamatuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles