Kuule lendab punkarist miljardär (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk ja Yusaku Maezawa SpaceXi pressikonverentsil. FOTO: Chris Carlson /Ap/Scanpix
Elon Musk ja Yusaku Maezawa SpaceXi pressikonverentsil. FOTO: Chris Carlson /Ap/Scanpix Foto: Chris Carlson/AP/Scanpix

SpaceX teatas esmaspäeval, et maailma esimeseks kosmoseturistiks saab Jaapani miljardär Yusaku Maezawa, kes saadetakse reisile ümber Kuu. Suurema osa maailma jaoks on ta ilmselt tundmatu, aga võib varsti olla sama kuulus kui Neil Armstrong. Kellega on siis tegu? Tuleb välja, et vägagi värvika isikuga.

42-aastane Yusaku Maezawa on mõnevõrra boheemlaslik ärimees ja moodsa kunsti koguja, kes asutas Jaapani suurima veebipõhise riidepoe Zozotown. Tal on oma riidebränd ZOZO, mis valmistab anduritega varustatud kostüüme, ning ta on kunagi muuhulgas rulatanud ja punkbändi teinud. Praegu on tema hobi nüüdiskunsti kogumine.

Maezawa ütles esmaspäeval toimunud SpaceXi pressikonverentsil, et ta oli nooruses sügavalt sisse võetud Ameerika kultuurist ja rulasõidust. Kuigi hiljem lõi ta äriimpeeriumi, kasvas ta üles suhteliselt tagasihoidlikus perekonnas Chiba prefektuuris. Tal oli noorem vend ning isa töötas raamatupidajana. Ema oli koduperenaine, mida Jaapanis paraku praegugi naistelt eeldatakse, kui nad abielluvad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles