Kiivikas naaseb Hiinast kulla ja pronksiga, Vaherile samuti pronksmedal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Vaher.
Endla Vaher. Foto: Jaanus Lensment

Ott Kiivikas ja Endla Vaher tõid Hiinas peetud kõrgetasemeliselt võistluselt  kulturismis ja fitnessis taas mitu medalit.

Mainekatel IFBB Belt and Road rahvusvahelistel karikavõistlustel, kus jagati jooksvaid IFBB eliitdivisjoni reitingupunkte ning lisaks parimatele kutseid IFBB Pro liigasse, oli Eesti esindatud soliidselt: delegatsioonijuht oli rahvusvahelise kategooria kohtunik Aleksandra Laer, võistlesid Euroopa meister ning mitmekordne Eesti absoluutne meister Ott Kiivikas ja Euroopa meister naiste fitnessis Endla Vaher. Kiivikas võitis oma kategoorias -85kg kulla ning tugevas konkurentsis absoluutkategoorias pronksi. Vaher sai pronksi naiste fitnessi absoluutkategoorias.

Eesti delegatsioon Hiinas, medalivõitjatena naasevad nii Ott Kiivikas kui ka Endla Vaher.
Eesti delegatsioon Hiinas, medalivõitjatena naasevad nii Ott Kiivikas kui ka Endla Vaher. Foto: Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit / Erakogu

Septembri teisel nädalavahetusel toimusid Rumeenias IFBB Diamond karikasarja võistlused, kus Janika Aavamägi saavutas bikiinifitnessis kuni 162 cm naiste hulgas neljanda koha. Sama sarja Austria etapil St. Pöltenis olid esimest korda võistlustules IFBB Pro liiga bikiinifitnessi sportlased Helena Mang ja Reet Reimets, kes saavutasid kõrges konkurentsis vastavalt 10. ja 11. koha.

IFBB Pro Liiga on kõrgeima tasemega sportlastest moodustatud eliitvõistlussari, kuhu pääsevad vaid kutsetega ning eelnevatel amatööride liiga võistlustel häid tulemusi näidanud ning sellega Pro liiga staatuse välja teeninud sportlased.

Käesoleval nädalavahetusel on Eesti sportlased võistlustules ka IFBB Diamond karikasarja etapil Poolas, Varssavis ning ülejärgmisel nädalavahetusel legendaarsetel Arnold Classic võistlustel Hispaanias, Barcelonas.

Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidul on tänavu ümmargune juubel: käesoleval aastal toimuvad 50. Eesti meistrivõistlused. Sel puhul korraldatakse 13. oktoobril Alexela kontserdisaalis üritus, kus näeb Eesti parimate etteasteid ning avaneb võimalus kohtuda Eesti kulturismi ja fitnessi liikumise asutajate, legendaarsete spordiveteranide ning säravamate medalivõitjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles