Rockveres avati teine tasuta sõiduliin

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus tasuta sõiduliin teenindab nokastanud kodanikke Rockvere piires iga kell, nii kutse peale kui ka ilma kutseta.
Uus tasuta sõiduliin teenindab nokastanud kodanikke Rockvere piires iga kell, nii kutse peale kui ka ilma kutseta. Foto: Marianne Loorents

Lisaks Rockvere Põhjakeskuse tellitud tasuta bussiliinile 5A, millega pääseb iga päev kaubanduskeskusesse, avas kreisilinnas analoogse sõiduliini kohalik šerifipunkt.

Uus tasuta sõiduliin töötab sarnaselt esimesega: mitte ainult nädala sees, vaid suisa ööpäev läbi, teenindades üksnes selgete joobetunnustega kodanikke täiesti suvalistel aegadel. Nii kutse peale kui ka ilma kutsumata. Kui liini alguspunkt võib omavalitsuse piires olla erinev, siis lõpppea­tus on määratletud väga konkreetselt: selleks on kodutute varjupaiga juures asuv aiamaja.

Ida šerifiprefektuuri teatel on tegemist pilootprojektiga, mida katsetatakse koostöös Rockvere linnavalitsusega. Positiivse tagasiside korral avatakse analoogsed liinid ja püstitatakse täpselt samasugused majakesed riigi kõikidesse suurematesse asustatud punktidesse.

Uudne algatus ei passi paraku igaühele, sest Rockvere volikogu liikmed Andres Rokkar ja Allar Laabus esitasid järelepärimise siseministeeriumile, milles nõuavad koopiaid liini teenindamisega seotud kuludokumentidest. Teisisõnu tahavad nad saada üksikasjalikku infot, kui palju ja milliselt eelarve realt konkreetselt kulutab šerifipunkt liini teenindades näiteks kütuse, kummikinnaste, sõidu ajaks klientidele alla pandavate mustade prügikottide ja teiste vahendite peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles