Põgeneb uppuvalt laevalt (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Borgen.
Thomas Borgen. Foto: Andrus Peegel

Öeldakse, et kapten läheb põhja koos laevaga. See kapten leidis aga võimaluse päästa end laevalt enne põhjaminekut ja teenida selle pealt koguni kopsaka summa.

Norraka Thomas Borgeni nimi ütleb eestlastele väga vähe. Ent just Danske panga ametist lahkuvat tegevjuhti peab rahvusvaheline meedia Eestit läbinud ja miljarditesse eurodesse küündinud rahapesu peavastutajaks.

«Kui mina saaks pärast kõike seda veel kaks miljonit pealekauba, lahkuks ma ka iga nädal ametist,» viskas taksojuht, kes pärast pikka ja sündmusterikast päeva Kopenhaagenis mind pärast kolmapäeva keskööd Tallinna lennujaamast koju viis.

Tolle päeva lõpuks olid meediasse jõudnud juba spekulatsioonid, kui suure preemia võib sama päeva hommikul lahkumisavalduse lauale pannud Danske panga tegevjuht Thomas Borgen (54) lahkudes saada. Osa allikate sõnul võib Taani suurimas pangas 1997. aastast peale töötanud mehe preemia jääda lausa 2,8 ja 3,6 miljoni euro vahele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles