Piinlik lugu igal juhul (10)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Maimets
Matti Maimets Foto: Margus Ansu

Korralikult tablette võttes elab HIV-positiivne sama pika elu kui iga teine, ja mis peamine, ei nakata teisi. 2007 hakkas riik ostma HIV- ja aidsiravimeid, mille kogused ja valiku pidi kokku leppima komisjon, kuhu sattus arstide, juristide ja ametnike vahele ka üks HIV-positiivne. Mängumaa on kitsas, valikus olevate ravimite kokkulugemiseks piisab kahe käe näppudest. Ravimifirmasid on mängus neli.

Nüüd on keskkriminaalpolitsei esitanud Tartu Ülikooli dotsendile ja kliinikumi nakkushaiguste kliiniku juhatajale Matti Maimetsale kahtlustuse altkäemaksu võtmises firmadelt, et nende ravimid satuksid soodusseisu. Kuidas Maimets kümneliikmelist komisjoni mõjutas, saab ilmselt kuulda, kui asi kohtu ette jõuab. Piinlik igal juhul: nii siis, kui nimekas arst ja õppejõud on tõesti altkäemaksu võtnud, kui ka juhul, kui asi peaks kohtus kokku vajuma nagu immuunsuspuudulikkusest laastatud inimkeha.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles