Saaremaa valla laidude müük on tekitanud vastakaid seisukohti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa.
Saaremaa. Foto: Küllike Rooväli/Scanpix

Saaremaa vald pani müüki pärandvarana saadud kaks laidu, sest ei leia neile rakendust, teatas reedel ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera». Vallavalitsuse otsus on tekitanud vastakaid seisukohti.

Pärandvarana Saaremaa vallale sülle kukkunud karjatatavad laiud on otsustatud niiöelda rahaks teha ehk vallavalitsus ei pea vajalikuks, et Saaremaa vallal võiksid olla oma inimasustuseta väikesaared. Saari müüakse üldiselt harva ja kui müüakse, siis reeglina krõbeda hinnaga. Need kaks laidu on peagi enampakkumisel alghinnaga 56 000 eurot.

Eesti saarte kogu eestseisus on aga teinud Saaremaa vallavalitsusele arupärimise, miks suur saareline vald ei suuda mõelda suurvallale kohaselt suurelt ja perspektiivselt.

«Riik on tagasi ostma hakanud eraomanike käest kaitsealuseid maid. Ja praegu Saaremaa suurvallas tehakse hoopis vastupidist - ühed väärtuslikud saared müüakse eravaldusesse. Saarte kogu kogemus ja praktika ja ka maailma kogemus näitab seda, et kui saar läheb eravaldusesse, siis ta läheb üldisest kogukonna hüvangust välja. Kas me tahame seda või ei taha?» kommenteeris Eesti saarte kogu eestseisuse liige Leo Filippov.

«Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt on üks müügiargument ikkagi ka see, et saadava tuluga saaks vald korda teha hoopis mõne teise kinnisvaraobjekti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles