Kõik Tallinna ühissõidukid vahetatakse madalapõhjaliste vastu (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm Kadriorus.
Tramm Kadriorus. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavalitsus andis ülevaate pealinna ligipääsetavuse arengusuundadest, millest selgub, et jõudsalt keskendutakse ühistranspordi ligipääsetavuse parandamisele.

Abilinnapea Tõnis Mölder ütles, et linna eesmärk on vahetada kõik ühissõidukid välja madalapõhjaliste sõidukite vastu. Seda tehakse etappide kaupa. «Möödunud aastal soetas Tallinna Linnatranspordi Aktsiaselts 30 uut diiselbussi, 20 diisel-elektrihübriidajamiga bussi ja 17 kasutatud bussi, kõik need on madalapõhjalised. Osaühingu MRP Linna Liinid teenindatavatel ühissõidukiliinidel alustas 2017. aastal tööd 11 uut lühikest MAN bussi, mis asendavad diiselbusse,» märkis Mölder.

Abilinnapea sõnul renoveeriti 2017.-2018. aastal kokku 20 trammi ning aasta lõpuks on Tallinna ühissõidukite madalapõhjalise veeremi osakaal 87 protsenti, sealhulgas bussidest 92 protsenti, trollidest sada protsenti ja trammidest 44 protsenti. «Kõigil Tallinna ühissõidukitel on sise- ja välitablood ning audiosüsteem. Ühissõidukid varustatakse ka vaegnägijatele ja eakatele sobivate tabloodega ning peatused varustatakse audiosüsteemiga,» lausus Mölder.

«Oluline on, et ligipääsetavus oleks tagatud nii ühissõidukite peatustes, kõnniteedel kui ka ülekäiguradadel,» sõnas Mölder, kelle sõnul on viimase kahe aasta jooksul paigaldatud 30sse ühissõidukipeatusesse reaalaja infotablood, enamus neist on varustatud ka vaegnägijatele mõeldud reaalaaja audiosüsteemiga.

Mölder lisas, et mõistagi peavad ka ühissõidukipeatused olema ligipääsetavad, selgelt tähistatud ning valgustatud. «Soovime luua ligipääsetavama ja takistuste vabama keskkonna erinevate vajadustega inimestele. Kaasava elukeskkonna põhimõtete järgimine on oluline ning ligipääsetavus peab olema tagatud kõigile, nii liikumis-, nägemis- ja kuulmispuudega inimestele aga ka väikelaste vanematele, eakatele ja teistelegi,» lõpetas Mölder.

Ühissõidukite paljudele eelistele viitab tema sõnul ka tänane autovaba päev, mille puhul on ühissõidukitega sõitmine kõigile sõitjaile tasuta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles