Galerii: Tartu kesklinna parklad täitusid sõidukitega autovaba päeva kiuste (3)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistati Tartu kesklinnas meelelahutusprogrammiga autovaba päeva. Sündmuse üllast eesmärgist hoolimata olid Tartus autoparklad keskpäevaks puupüsti sõidukeid täis.

«Eks see kõik võtab aega, ehk mõne aasta pärast on seis autavabal päeval parem,» sõnas autovaba päeva meelelahutusprogrammi eestvedaja Ragnar Kekkonen. Samas olid paljud tulnud sündmusele bussi või jalgrattaga.

Kolme väikese lapsega autovaba päeva sündmusel Tanel Padari esinemist kuulanud pereisa Jevgeni sõnas, et tahtis lastega jalutada ning jättis seepärast auto koju. «Nädalas kuskil kaks päeva on sellist, kus ma autoga ei sõida, vaid käin jala,» märkis mees.

Samas lisas ta, et Tartus võiks kõnniteede seisukord parem olla. «Kergliiklusteid on küll juurde tehtud, aga vanad on tihti väga auklikud ning seal on lapsekäruga kehv manööverdada,» lisas ta.

Ühistransporti ta praktiliselt ei kasuta. «See pole minu jaoks mugav – kui jalgsi ei saa, siis lähen parem oma autoga,» märkis ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles