Hispaania vutiliidu otsus: Messi ei lähe mingil juhul Miamisse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi pildiga fännikaup jääb ilmselt USAs müümata.
Lionel Messi pildiga fännikaup jääb ilmselt USAs müümata. Foto: Mike Egerton / EMPICS Sport / Scanpix

Hispaania jalgpalliliidu ja riigi kõrgliiga vaheline vägikaikavedu sai veelgi hoogu juurde, sest alaliit (RFEF) teatas kategoorilises vormis: plaan pidada Girona ja Barcelona vaheline liigamängu jaanuari lõpus Miamis ei saa neilt mitte mingil juhul heakskiitu.

La Liga algatusega korraldada kohtumine 27. jaanuaril USAs on küll kaasa tulnud mõlemad klubid, ent nii alaliit, UEFA, FIFA kui ka Hispaania Jalgpallurite Ühendus (AFE) on selle vastu. «Tõenäosus, et see idee teoks saab, on null protsenti,» kuulutas RFEF. La Liga teatas mängu viimisest USAsse enne, kui oli mängijate või alaliiduga konsulteerinud, mis ajas teised osapooled kahekordselt vihaseks.

Alaliidu president Luis Rubiales teatas raadiosaates, et esitab ametliku avalduse plaani takistamiseks, nimetades seda ühtlasi sissetungiks USAsse. La Liga boss Javier Tebas ei lasknud end aga kõigutada. «Rubialese jutus puuduvad argumendid. UEFA pole ametlikku avaldust teinud, FIFA-l pole selles asjas üldse sõnaõigust ja AFEga peame läbirääkimisi,» kuulutas Tebas.

Girona hooajapileti omanikele on kavas pakkuda mitmeid meetmeid kodumängu korvamiseks. Nende seas on näiteks tasuta lend Miamisse ja tagasi 1500 toetajale, samuti tasuta ööbimine. Fännid, kes ei soovi Floridasse reisida, saavad aga pileti mängule Nou Campil ja 20-protsendilise tagasiarvelduse hooajapileti hinnast. Neile, kes ei soovi minna kummalegi mängule, kantakse tagasi 40% hooajapileti maksumusest.

Girona klubi teeniks mängu toimumise korral umbes neli miljonit eurot. Liiga loodab seeläbi aga meelitada uusi sponsoreid ja kinnistada praeguseid, arvestades USA publiku kasvavat huvi Euroopa jalgpalli vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles