Soome kriminaalpolitsei kahtlustab Vene taustaga firmat suures rahapesus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: SCANPIX

Soome keskkriminaalpolitsei otsib Turu saarestikus ja Päris-Soome maakonnas umbes kümnes kohas läbi kodusid ja kontoriruume ning operatsioon jätkub vähemalt homme õhtuni, teatas Soome meedia täna.

Operatsioonis osaleb umbes sada inimest ning seda toetavad teiste seas Lõuna-Soome politsei ja rannavalve.

Läbiotsimiste raames on üle kuulatud seitse inimest ja neist kaks peeti kinni, ütles keskkriminaalpolitsei.

Läbiotsimised on seotud mitu kuud kestnud eeluurimisega, mida keskkriminaalpolitsei viib läbi koos maksuametiga, kirjutas rahvusringhääling Yle.

Politsei kahtlustab, et Soomes registreeritud aktsiaseltsis on pestud raha mitme miljoni euro ulatuses ning aktsiaselts maksis inimestele ümbrikupalka.

«Eeluurimises kahtlustatakse muu hulgas rasket rahapesu ja rasket maksupettust. Aktsiaseltsi omandus on teises Euroopa Liidu riigis ja üle on kuulatud rohkem kui ühe riigi kodanikke,» ütles kriminaalpolitseinik Markku Ranta-aho.

Kohalikud ajakirjanikud järeldasid politseinike liikumise ja läbiotsimiste asukohtade järgi, et uurimise keskmes on ettevõte Airiston Helmi Oy. Politsei pole seda kinnitanud.

Airiston Helmi on Vene taustaga firma, millel on kinnisvara Turu saarestikus.

Turu lennujuhtimiskeskusest öeldi, et osale saarestikust kehtib lennukeeld. Selle piiride järgi on ala suurus umbes 20 korda 30 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles