Kavanaugh'd väärkohtlemises süüdistav naine nõustus senatis tunnistama (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivist kandmas rinnamärki, mis kinnitab, et ta usub Christine Blasey Fordi süüdistusi Brett Kavanaugh' vastu.
Aktivist kandmas rinnamärki, mis kinnitab, et ta usub Christine Blasey Fordi süüdistusi Brett Kavanaugh' vastu. Foto: Alex Wong / AFP / Scanpix

USA ülemkohtu kohtunikuks kandideerivat Brett Kavanaugh'd seksuaalses väärkohtlemises süüdistav Christine Blasey Ford on järgmisel nädalal nõus senatis tunnistusi andma, teatas tema advokaat eile.

Vahepeal oli ebaselge, millal täpselt või kas üldse naine on nõus senati ees tunnistama.

USA president Donald Trump nõudis üleeile naiselt rünnaku kohta tõendeid.

Trump on kaitsnud Kavanaugh'd mitmes avalduses ja reedel süüdistas ta radikaalseid vasakpoolseid poliitikuid katses lükata edasi kohtuniku ametissemääramist.

President Donald Trumpi heakskiidu saanud Brett Kavanaugh’ (vasakul) ametikoht ülemkohtu tulevase liikmena on ohtu sattunud.
President Donald Trumpi heakskiidu saanud Brett Kavanaugh’ (vasakul) ametikoht ülemkohtu tulevase liikmena on ohtu sattunud. Foto: JIM BOURG/REUTERS/SCANPIX

«Mul pole mingit kahtlust, et kui rünnak doktor Fordi vastu oli nii halb, kui ta väidab, siis oleks tema või tema armastavad vanemad esitanud otsekohe süüdistused korrakaitsevõimudele. Ma tahan, et ta esitaks need süüdistused, et me saaksime teada kuupäeva, kellaaja ja sündmuskoha!» säutsus president.

«Radikaalsetest vasakpoolsetest advokaadid tahavad, et FBI praegu sekkuks. Miks ei helistanud keegi FBI-le 36 aastat tagasi?» küsis Trump.

Kavanaugh eitab Fordi süüdistust, et käperdas teda ja üritas tõmmata ta seljast riideid ühel peol 1980. aastate algul, kui mõlemad olid keskkoolis. Ford oli tollal 15- ja Kavanaugh 17-aastane.

Fordi sõnul pelgas ta, et Kavanaugh võib ta rünnakuhoos kogemata ära tappa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles