Saksa valitsuses käärib endiselt julgeolekujuhi edutamise tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja vastuoluliste sõnavõttudega esinenud Hans-Georg Maassen üheskoos mõne aasta tagusel fotol.
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja vastuoluliste sõnavõttudega esinenud Hans-Georg Maassen üheskoos mõne aasta tagusel fotol. Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS / Scanpix

Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli võimukoalitsioon üritab lahendada tüli, mis on puhkenud sisejulgeolekuameti BfV juhi Hans-Georg Maasseni tuleviku üle ja lõhestanud kuue kuu vanuse võimuliidu.

Hiljuti jõuti kokkuleppele Maasseni eemaldamises BfV juhi kohalt ning tema edutamises asesiseministriks. Ettepanek tekitas vastuseisu Merkeli koalitsioonipartneri sotsiaaldemokraatide seas.

Sotsiaaldemokraadid tahavad Maasseni eemaldamist seoses kommentaaridega Chemnitzi meeleavalduste kohta.

Maassenit hakati kritiseerima pärast seda, kui ta väitis, et ühe neonatside jõukude tegutsemist näitava video puhul võib olla tegemist teadliku valeinfo levitamisega.

Video ilmus sotsiaalmeediasse pärast seda, kui sakslase tapmine Chemnitzis 26. augustil vallandas rändevastased meeleavaldused ja vastumeeleavaldused, mis tõid taas päevakorda vaidlused immigratsiooni üle.

Üleeile nõudis sotsiaaldemokraatide liider Andrea Nahles kantslerilt ja siseministrilt Horst Seehoferilt, et julgeolekujuhi küsimuses sõlmitaks uus kokkulepe. Täna arutavad koalitsiooniliidrid tõenäoliselt Maasseni küsimust edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles