Tricky tõi kokku vene ja eesti publiku

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Popmuusika ajaloos on Tricky nähtus omaette. Ainuke, kellega teda laval mõneti võrrelda võiks, on ehk mustanahalise punkbändi Bad Brains laulja Paul D. Hudson noorena. Just punk-attitude neid kahte ühendabki.
Popmuusika ajaloos on Tricky nähtus omaette. Ainuke, kellega teda laval mõneti võrrelda võiks, on ehk mustanahalise punkbändi Bad Brains laulja Paul D. Hudson noorena. Just punk-attitude neid kahte ühendabki. Foto: Konstantin Sednev

Möödunud reedel hakkasid Narvas kaheksa aastat tagasi tegevuse lõpetanud Kreenholmi tehase territooriumil kõlama helid, mis seal varem kõlanud polnud. Õhtupoolikul tõmmati käima festivali Station Narva muusikaprogramm. Ürituse peategelane oli kindlasti 1990ndatel popmuusikamaailma raputanud Tricky. Veel rõõmustasid festivalipublikut näiteks Echo and The Bunnymen, Actress, Beebilõust, Mart Avi, Zahir ja paljud teised. Kokku esines festivalil ligi 20 artisti.

Festival on seotud piirilinna ambitsiooniga pürgida Euroopa kultuuripealinnaks, mis, nagu ma aru olen saanud, paneb paljusid eestlasi pead vangutama ja Narva kultuuripealinna korraldustiimi poole kriitikanooli lendu laskma. Arvestades linna asukohta – võrreldes Tallinna, Peterburi või isegi Tartuga – on raske vabaneda provintsilinna mainest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles